FacebookInstagramYoutube

Kylien kätköistä – #kylienkätköistä

Yhteiseen padletiin etsitään Lapinlahden ja Varpaisjärven kylien kätköistä mielenkiintoisia ja tutustumisenarvoisia kohteita, paikkoja ja ilmiöitä. Tavoitteena on löytää uusia retkeilykohteita ja liikkumiseen innostavaa nähtävää eri ikäisille ja kuntoisille kuntalaisille. Pieniä ja isoja ihmeitä kyliltämme. Meille jokaiselle jotakin. Saamme löytää ihan uusia asioita kotikunnastamme ja samalla kun näitä kohteita lähdemme ihmettelemään, kuin huomaamattamme tulee liikettä kinttuihin. Siis iloinen löytämisen riemu ja hyötyliikunta samassa paketissa.

Kohteiden esittelyyn ja keruuseen kutsumme mukaan kaikki kuntalaiset. Löytyykö sinulta tarina tai kuva jonka haluaisit jakaa? Kutsumme teidät kaikki vinkkamaan toinen toisillemme mitä mielenkiintoista olet löytänyt kotikulmilta ja mihin muillakin olisi mahdollisuus tutustua. Mikä ympäristössäsi ilahduttaa sinua? Onko se ehkä parhain kiipeilykivi, huimaavin maisema, upein rakennus, leppein lenkkimaasto tai mielenkiintoisin pyöräreitti tai ihan jotain muuta mitä olet keksinyt ja löytänyt. Kaiva esiin kuva-arkistojesi aarteet ja parhaat tarinat tai käy nappaamassa lempikohteestasi kuva ja jaa kotiseutumme moninaiset aarteet yhteiseksi iloksi.

Ohjeet osallistumiseen

1. Mieti kohde tai asia minkä haluat jakaa ja mihin muillakin on mahdollisuus tutustua.

2. Jaa tarinasi tai itse ottamasi tai omistamasi valokuva kohteesta kuvatekstin kera. Kuvatekstissä voit esitellä kohteen. Muistathan liittää tarinaan ja kuvaan kohteen sijainnin, jotta muidenkin on mahdollista se löytää.

Voit jakaa kuvan ja/tai tarinan seuraavasti

  • Lataamalla kuvan ja kuvatekstin tai tarinan padlet-alustalle osoitteessa https://padlet.com/lastutoimisto/5zb31gi4tdrll5e6
  • Instagramissa. Jos tilisi on julkinen ja käytät aihetunnistetta #kylienkätköissä, niin löydämme kuvasi ja liitämme sen yhteiseen koosteeseen padlet-alustalle. 
  • Lähettämällä tarinan tai kuvan ja kuvatekstin sähköpostitse lastu.toimisto@lastu.fi, niin liitämme sen padlet-alustalle.
  • Tuomalla tarinan tai kuvan Lastun postilaatikkoon (Linnansalmentie 85) tai kunnatalon infoon tai pääoven pielen postilaatikkoon ja kuoreen nimi Jaana Hämäläinen. Skannaamme tarinan tai kuvan ja liitämme sen yhteiseen koosteeseen. Tarinan tai kuvan saat tarvittaessa takaisin, muistathan siis liittää yhteystietosi lähetykseen mukaan!
  • Jos sinulla ei ole kuvaa ja tarinan kirjoittaminenkin kangertaa, mutta mielessäsi on kohde joka ansaitsisi tulla esille, niin ei hätää. Ole meihin yhteydessä, niin käymme kuvaamassa kohteen ja kirjaamme tarinasi. Voit ilmoittaa kohteen Jaana Hämäläiselle puh. 040 488 3487,  jaana.hamalainen@lapinlahti.fi tai Mervi Eskeliselle puh. 050 326 7243, lastu@lastu.fi. Voit myös olla yhteydessä Matin ja Liisan toimitukseen Katri Viitaniemeen puh. 050 302 7281, matti.liisa@mattijaliisa.fi, jos haluat että kohteestasi tehdään juttu juttusarjaan.

Kaikki kuvat ja tarinat julkaistaan seuraavassa osoitteessa https://padlet.com/lastutoimisto/5zb31gi4tdrll5e6  Osa kohteista esitellään kesän ajan Matti ja Liisa lehdessä viikoittain ilmestyvässä juttusarjassa. 

Kuvat ja tarinat ovat padlet-koostessa jaoteltu eri teemoihin. Jokaisen teeman kuvien ja tarinoiden kesken arvomme palkintoja elokuussa 29.8.2020, kun juhlimme Suomen luonnonpäivää Tarinoita ja taikaa -tapahtuman merkeissä. 

Padlet-koosteesta löytyy kuvien ja tarinoiden lisäksi monenlaista muuta materiaalia. Siellä on linkkejä karttoihin, mistä kohteet löytyvät. Kunnan hyvinvointityö ja tekninen toimi täydentävät Lipas liikuntapaikka -hakuun uusia Lapinlahden kohteita sitä mukaa kun niitä tulee esille. Kohteiden videoesittelyjä ja bingoja on työstänyt Lapinlahden Siniveikot ja niiden innostamana voit retkillä löytää yhä uusia näkökulmia omaan ympäristöön. Lapinlahden riistanhoitoyhdistys kokoaa metsästysseuroilta esille laavuja ja taukopaikkoja, jotka ovat yhteisessä käytössä. SPR Lapinlahden osasto on liittänyt sivustolle jo muutamia mielenkiintoisia luontolöytöjä ihasteltavaksi ja retkeilyn ensiapuvinkkejä. Lapinlahden Ladulta saamme mukaan opastusta erilaisille pyöräreiteille. Kooste täydentyy pitkin kesää. Nyt siellä on alkumaistiaispalat kyliemme kätköistä löytyvistä aarteista eli kannattaa käydä kurkkailemassa useampaan kertaan ja tehdä uusia löytöjä.

Kylien kätköistä -kokonaisuus on lapinlahtelaisten toimijoiden ja yhdistysten, Matti ja Liisa lehden ja meidän kaikkien kuntalaisten yhteisponnistus. Mitä kaikkea me yhdessä löydämmekään kotikyliemme kätköistä?