FacebookInstagramYoutube
Mehtään meni – Vinkkejä ja linkkejä ympäristökasvatukseen

Ideoita, ajatuksia ja näkökulmia ympäristökasvatukseen meiltä ja muualta: Vinkkejä ja linkkejä ympäristökasvatukseen (pdf)

Suuria suomalaisia

Halosten Museosäätiö ja Lastu kutsuvat Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi lapinlahtelaiset lapset ja nuoret esittelemään näkemyksiään suurista suomalaisista. Oman tulkinnan suuresta suomalaisesta voi esittää veistoksena tai muuna kolmiulotteisena taideteoksena. Veistoksista kootaan näyttely Lapinlahden taidemuseoon. Lisätietoja veistoskampajasta löydät alla ladattavasta materiaalista.

Vinkkejä mahdollisista tekniikoista ja materiaaleista: Suuria suomalaisia (pdf; 7 Mt)

Talon rakennuksen perusteet

Kalvosarja esittelee arkkitehtuurin peruskäsitteitä. Tutki kuvia ja mieti, miten eri teemat ja arkkitehtuurin ilmiöt näkyvät omassa ympäristössäsi. Löydätkö jotain uutta, tai huomaatko jotain vanhaa tuttua uudestaan? Miltä sinun ympäristösi näyttää ja tuntuu?

Lataa materiaalit itsellesi: Talon rakennuksen perusteet (pdf; 1 Mt)

Halosta päähän

Halosta päähän – verkkotyökirja on tarkoitettu vinkiksi ja oppaaksi kulttuuriperinnön parissa eri ikäisten lasten kanssa seikkaileville opettajille ja ohjaajille. Työkirjaa voi käyttää esimerkiksi museokäyntiä täydentävänä materiaalina tai aivan itsenäisesti koulutyössä. Minna Kettusen Halos-tarinat ja Taitele ite -ohjeet sopivat myös lasten itse luettavaksi ja tutkittavaksi.

Materiaalin löydät Lapinlahden taidemuseon sivuilta: Halosta päähän itse taiteillen