FacebookInstagramYoutube

Taideviesti_logoTaideviesti

Lastenkulttuuripäivänä 15.5. käynnistyi lastenkulttuurikeskuksesta toiseen lähetettävä lasten ja nuorten taideviesti. Kaikissa lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen kiertävä taideviesti nostaa lasten ja nuorten taiteen näkyväksi sekä lasten ja nuorten äänen kuuluvaksi. Jokaisen lapsen ja nuoren itseilmaisu taiteen keinoin on arvokasta. Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Tuodaan se yhdessä esiin.

Tule tekemään ympäristöstäsi suuri taidegalleria!

Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä. Teokset voivat olla esimerkiksi installaatio ikkunassa, liitukuvio kadussa, ympäristötaideteos portinpielessä, lauluesitys parvekkeella, popup-sirkustemppu puistossa tai mitä lapsi/nuori ikinä keksiikään. Taideviesti saa aikaan lasten ja nuorten taiteen ilotulituksen ympäri Suomen. Kaupungit, kunnat ja kylät muuttuvat lasten ja nuorten taiteen näyttämöiksi ja taidegallerioiksi.

Mihin sinä laitat lasten ja nuorten taidetta esille? Tule mukaan toteuttamaan Suomen suurinta taidegalleriaa.

Lastun verstasrakennuksen takaa löytyy myös taideseinä, johon voit käydä nikkaroimassa oman teoksesi. Tarvikkeita löytyy paikan päältä. Omat hanskat mukaan!

Tee lasten ja nuorten taideviestit näkyväksi myös somessa: #taideviesti #konststafetten

Ota yhteyttä

Mervi Eskelinen:  lastu@lastu.fi, p. 050 3267243

Lastenkulttuurikeskus Lastu / Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi